Didihkan 3 cwn air,serbuk agar2 n gula ke dalam periuk.
Blend roti,telur,susu pekat, susu cair dan balance air tadi (1/2 cwn). Kemudian masukkan dalam periuk agar2 yg sudah didih td.
Masukkan butter/marjerin dan kacau rata sampai mendidih. matikan api.
Bahagi kepada 2. satu adunan biarkan
warna asal. dan satu adunan masukkan serbuk koko@choc emulco. kacau
cepat2 dan sebati hingga serbuk koko tidak berketul2!
Tuang ke dalam loyang secara
berselang seli. sesenduk adunan asal kemudian sesenduk lagi adunan
coklat. ulang hingga habis! ketika melapis@me'marble'kan hendaklah
dengan CEPAT sbb puding@agar2 nih mudah sejuk@membeku.
Dah siap bolehlah di simpan di dalam peti sejuk sekurang2nya sejam. Enak dmakan ketika sejuk!
Nih gamba serbuk agar2 yg hana
gunakan. bg sesiapa yg duk d jepun, bleh dptkan serbuk agar2 nih d mana2
supa. dlm tuh ade 4 peket, dan setiap peket berat 4g. Brand topvalu.
Versi pelangi
No comments:
Post a Comment